OKOSODTUNK

K&H rajzverseny


2016. június 6-án a K&H SZÍNEZZ, KÉSZ, PÉNZ! rajzversenyének eredményhirdetésén vettem részt, mert beválasztották a rajzomat a legjobb hat közé közel hétszáz rajz közül a 3-4 osztályos kategóriában.

Én egy xbox-os rajzot készítettem, „Te mire gyűjtesz és hogyan?” címmel. Nagyon jó volt! Amikor megérkeztünk, megvendégeltek minket, lehetett enni és inni is. Aztán elkezdődött az eredményhirdetés. Sorban mondták a helyezéseket, én az V. lettem. Nagyon örültem, egy K&H-s ajándékcsomagot nyertem.

Igaza volt apának és anyának, a részvétel a fontos, nem a győzelem!

 

Kadosa Zsombor 3. b

Garay Gondolkodtató Matematika Verseny


2016. május 12-én Fótra mentünk a Garay Gondolkodtató Matematika Versenyre 2 másik harmadikos társammal.

Odaérve már a feliratkozáskor ajándékot kaptunk, egy henger formájú perselyt. A feladatlapot 60 percig lehetett írni, elég nehezek voltak a feladatok. Miután végeztünk, lehetett enni és inni is. Azután eljöttünk, mert az eredményeket levélben küldték el a verseny után. Én I. helyezett lettem, megnyertem a harmadik osztályosok versenyét!

Nagyon örültem az oklevélnek és a jutalomkönyvnek.

 

Munkácsi Levente 3.b

A Világ Legnagyobb Tanórája


2015. szeptember 28-án részt vettünk a Világ Legnagyobb Tanóráján.

Szuper volt, hogy világszerte ugyanazon a héten tartották meg a tanórákat, mint nálunk. Mi először megnéztünk egy filmet az egész Földet érintő problémákról. Aztán beszélgettünk arról, hogy mi gyerekek mit tehetünk ezek ellen. Aztán minden csoporti választhatott egy problémát, amiről plakátot rajzolt.

 

3. a és 3. b osztály tanulói

Vigyázz! Kész! Pénz! pénzügyi vetélkedő


2015. június 8-án részt vettünk a Vigyázz! Kész! Pénz! pénzügyi vetélkedő országos döntőjén, melyet a K&H Bank indított.

A játék folyamán sokat tanultunk a pénzről, a bankokról. A döntő nagyon izgalmas volt, már a feladatok is nehezebbek voltak. A kedvencünk az élő társasjáték volt, mert abban az egész csapat egyszerre szerepelhetett. Izgultunk az eredményhirdetéskor, de nagyon reméltük, hogy a dobogón fogunk állni.

Nagyon örültünk a nyereményeknek és a 2. helyezésnek is.

 

Békési Blanka, Takács Zsófia és Kadosa Zsombor 2. b

Elsősegélynyújtó versenyen voltunk


Április 11-én, szombaton területi elsősegélynyújtó versenyre mentünk Vácra Judit nénivel a Selye János Középiskolába. Nagyon izgultam, de a többiek nyugtatgattak. Kaptunk egy középiskolás segítőt, aki szintén bátorított minket.

Az első állomásnál egy fiú és egy lány hangosan vitatkozott, a lánynak vegyszer ment a szemébe, a fiúnak látszólag semmi baja nem volt. A lány sérülését én láttam el. Egyszer csak azt vettük észre, hogy a fiú epilepsziás rohamot kapott. Ijesztő volt, mert nagyon élethűen produkálta a tüneteket. Első pillanatban meg is rémültünk, de aztán lefogtuk a fejét, és steril géztekercset tettünk a szájába, aztán stabil oldalfekvésbe helyeztük. A többi állomásnál is váratlan helyzeteket kellett megoldanunk: artériás vérzés ellátása, agyrázkódás és áramütés kezelése, újraélesztés. Volt totó és pihenő állomás is.

Amíg az eredményre vártunk, megnézhettünk egy új mentőautót. Végül kiderült, hogy ötödikek lettünk. Judit néni nagyon büszke volt ránk. Örülök, hogy ott lehettem ezen a versenyen, mert izgalmas, érdekes volt. Sokat tanultunk, hiszen a valóságban ritkán kerülünk ilyen helyzetekbe, de mi már tudjuk, mit kell tennünk ilyenkor.

 

Horváth Vanessza 8.b